Cobi

Cobi, Cobi Small Army

Er zijn 278 producten.

Cobi is een Poolse speelgoedfabrikant gezeteld te Warschau. Cobi is bekend om de bouwstenen waarmee de modellen in elkaar worden gezet, waarvan de vorm die van Legostenen gelijkt. Cobi bouwestenen worden hoofdzakelijk in Polen en centraal Europa verkocht.

De themas waar Cobi zich in specialiseert zijn: Small Army, Grunwald 1410, Action Town, Boeing, Renault F1 Team, Romeinen & Barbaren, McLaren, Piraten, en Creative Power. Small Army is een militair thema met tanks, vliegtuigen, artillerie, forten, and schepen; Grunwald 1410 is een middeleeuws thema gebaseerd op de slag bij Tannenberg.

Het omvat belegeringswapens, forten en ridders te paard; Action Town is een stadsthema met politie, brandweermannen en bouwplaatsen; McLaren is een Formule 1 racethema; en Creative Power is eigenlijk geen echt thema want het gaat om losse delen en simpele voertuigsets van minder dan 30 stukken.

De andere thema's speken voor zich. De thema's van Cobi zijn bij lange na niet zo breed als die van Lego, maar er is voldoende keus in ieder aangeboden thema.

De bouwstenen hebben niet veel speciale stukken en doen denken aan de Legosets uit de jaren 70 en 80. De kleine poppetjes lijken op die van Lego, hoewel de meeste wel een neus hebben. Het meest opmerkelijke verschil met Lego is dat Cobi vier militaire en para-militaire thema's biedt, waar meer dan twee derde van het gehele assortiment onder valt.

Er is overigens controverse ontstaan rondom de producten met referentie naar het Nazisme. Zo is er een Zweedse detailhandelaar die geweigerd heeft deze producten te verkopen. Cobi reageerde hierop met de verklaring dat kinderen op deze manier over de Europese geschiedenis leren [1].

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Cobi_(building_blocks)