Mijn bestellingen

10 Producten

Sorteren op
4% korting zodra je de kaart koopt en voor al je bestellingen.

1001prime programma

4% korting zodra je de kaart koopt en voor al je bestellingen.

Meer informatie

Hoe kies je een RC zeilboot?

Onder de aanbevolen boten worden RC-zeilboten bijzonder gewaardeerd door pleziervaartuigenliefhebbers. Concentreer je op dit type boot.

RC zeilboot: wat u moet weten

Hoe vaar ik met een RC zeilboot?

Een RC boot is een boot in miniatuur uitvoering met een ontvanger waarmee deze op afstand bediend kan worden. Het kan worden gebruikt op een vijver, een rivier, een meer of aan zee. Daarnaast zijn er verschillende soorten boten in schaalmodel, waaronder de rc zeilboot. In tegenstelling tot andere modellen beweegt de laatste met de enige kracht van de wind.

Om het te laten navigeren, is het noodzakelijk om de basisacties van richting onder de knie te krijgen. Voor dit doel moet u weten dat de zeilboot met het roer of saffraan beweegt dankzij de kracht van het water. Bovendien zijn het de zeilen, geduwd door de wind, die het een bepaalde snelheid geven. Voor de eerste tests is het daarom beter om de zeilboot te gebruiken bij een zwakke en regelmatige wind. Het moet zo worden geplaatst dat de boot een koers van 45 ° uit de richting van de wind heeft en deze vervolgens loslaten zonder erop te duwen. Als het in de richting van de wind gaat, stopt, dan vertrekt en de zeilen drijven, is het noodzakelijk om het grootzeil te ontspannen en de foc uit te rekken. Integendeel, als de boot de wind niet volgt en de neiging heeft om tegen de wind in te gaan, is het noodzakelijk om het grootzeil uit te rekken en de foc te ontspannen.

Wat zijn de verschillende merken RC zeilboten?

Multihull RC zeilboot, monohull boot zoals de imoca RC zeilboot, cruise RC zeilboot of racing RC zeilboot, zijn er veel modellen van radiografisch bestuurbare zeilboten op de markt. Om de kwaliteit van de boot te garanderen, wordt het echter aanbevolen om erkende merken in de modelzeilboot te kiezen. Hier zijn er enkele die zich onderscheiden van de rest: < / p>

JOSWAY HOBBY :

Rosemary;

KRICK;

Navicraft;

BILLING;

QUACRAFT;

Kyosho;

MANTUA;

MIDWEST;

DUMAS BOATS.

Daarnaast moet naast het merk ook rekening worden gehouden met andere criteria, waaronder de grootte. Op dit punt is het raadzaam om een klein model te kiezen dat veel robuuster is. Het is ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de boot bestand is tegen moeilijke getijden. Om dit te doen, is het mogelijk om de beoordelingen te lezen van klanten die het product al hebben gebruikt. Tot slot moet ook rekening worden gehouden met de klasse, vooral als de gebruiker wil deelnemen aan een zeilwedstrijd.

Thermische of elektrische RC zeilboot: Wat zijn de verschillen?

De werking van op afstand bediende schepen verschilt naargelang hun wijze van voortstuwing. Een elektrische RC-boot werkt dus met batterijen of een batterij. Stil, gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, ze zijn geschikt voor alle gebruikers, zelfs kinderen. Aan de andere kant werkt de thermische RC-boot met nitro of benzine. De thermische versies bieden een hoge snelheid en zijn bovendien efficiënter. Ze maken echter veel lawaai en vereisen meer onderhoud. Om deze reden is dit type boot meer geschikt voor meer ervaren gebruikers.

Bovendien moet worden opgemerkt dat de zeilboot geen motor nodig heeft om te werken. Inderdaad, de adem van de wind en een waterlichaam zijn genoeg om het te starten. Langzamer dan elektrische en thermische boten wordt de zeilboot voornamelijk gebruikt voor rustige wandelingen op zee, op meren, beken en rivieren.

Welke RC Zeilboot voor een beginner?

Hoewel het een schaalmodel is, houdt de RC zeilboot rekening met de verschillende aspecten van de daadwerkelijke navigatie. Kan in het begin ingewikkeld zijn om te gebruiken, dus het is beter voor beginners in het veld om een gebruiksvriendelijk model te kiezen.

Hiervoor is het beter om te kiezen voor een RC zeilboot klaar om te varen. Geleverd in de doos, kunnen deze modellen direct worden aangedreven zonder het te hoeven monteren. Na het opdoen van ervaring is het echter mogelijk om uw RC zeilboot aan te passen aan smaak en wensen, en deze efficiënter te maken. Het wordt ook aanbevolen om een zeilboot te kiezen die bedoeld is voor beginners. Er zijn een veelheid aan modellen op de markt.

Terug
Radiografische zeilboten

Uitstekende klantenfeedback

Uitstekende klantenfeedback

8.4/10 op Echte Beoordelingen.

Zie beoordelingen

07-12-2023

snelle correcte afhandeling.

JAAP Z.

06-12-2023

Snelle levering helemaal top

VINCENT V.

05-12-2023

geen probleem, wat lastig om leversnelheid van 1001 hobbies in te schatten c.q. te volgen.

PAUL S.

04-12-2023

levering duurde redelijk lang maar was het wachten waard. Goede kwaliteit materiaal

ROGER W.

03-12-2023

Snel en correct geleverd. De website is erg uitgebreid en daardoor wat onoverzichtelijk, maar alles is te vinden!

RONALD C.

02-12-2023

Package deliverd correctly, took some time but was notified correctly that it would take a while

LEVI J.

30-11-2023

Prima service

YVO C.

29-11-2023

👍👍👍👍

TIM V.

Zie beoordelingen
De ruimste keuze, een enorme voorraad

Meer dan 150.000 artikelen beschikbaar voor uw hobby's, waarvan meer dan 15.000 op voorraad en dezelfde dag verzonden

Specialisten tot uw dienst

Een team van enthousiastelingen, die meer dan 150 tutorials en video's maken en u telefonisch en via chat adviseren

Gratis verzending vanaf €99

in 🇧🇪 en 🇳🇱 (behalve voor zeer grote producten).

Uw tevredenheid is onze prioriteit

Retourneren binnen 14 dagen na uw aankoop