1670 Producten

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Leveringen en retourzendingen

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Meer informatie
Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Verven en toebehoren

Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Ontdek meer
De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Gundam / Gunpla

De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Ontdek meer
De ideale schaalmodellen voor een paar uurtjes familieplezier

Schaalmodellen voor beginners

De ideale schaalmodellen voor een paar uurtjes familieplezier

Ontdek meer

Hoe kies je een miniatuurtrein?

De keuze van de grootte van een miniatuurtrein en het circuit ervan moet worden overwogen. Ontdek hier de huidige schalen in spoorwegmodellering.

Hoe kies je de schaal van modeltreinen?

Wat voor maat te kiezen voor een miniatuurtrein?

Voor alles is het noodzakelijk om drie vragen te stellen om het netwerkproject goed te structureren. Het eerste keuzecriterium is de beschikbare ruimte voor het miniatuurtreincircuit. Als de ruimte beperkt is, kunt u het beste kiezen voor de ho miniatuurtrein,de miniatuurtrein op N-schaal of de Z-schaal, zodat u een netwerk van grootte kunt creëren dat geschikt is voor kleine ruimtes.

Sequelly, is het de moeite waard om na te denken over de gewenste materialen en decoraties. Modeltreinfabrikanten produceren ze volgens specifieke schalen. De Z-schaal (de kleinste) betreft slechts één fabrikant, in tegenstelling tot de HO-schaal, die vaker voorkomt. Dit geldt met name voor de keuze van locomotieven, landschappen, vele universa en tijdperken.

Finals, we moeten onszelf een prioriteit geven om een universum te ontwikkelen. Om meerdere konvooien te bedienen, is het mogelijk om alle ladders te kiezen, maar altijd staand rekening houdend met de beschikbare ruimte. Veel ruimte is niet per se synoniem met grootschalig en vice versa.

Welke voeding moet je kiezen voor modeltreinen?

Voor de miniatuurtreinkunnen er twee vermogenskeuzes zijn, namelijk analoog en digitaal. De werking van de analoge miniatuurtreinbesturing is beter om de wereld van RC-modellering rail te ontdekken of op een eenvoudig spoorwegnetwerk te rijden. Voor het maken van secties is de transformatorregelaar voor miniatuuruitrusting complexer. Dit vereist meer geavanceerde kennis van elektriciteit. Het analoge systeem heeft de verdienste dat het eenvoudig te implementeren en goedkoper is.

De digitale voeding is duurder in aanschaf. Voor locomotieven die zijn uitgerust met decoders, kunnen veel modeltreinen echter tegelijkertijd op één netwerk rijden. Voor meer details kunt u met dit digitale systeem ook een groot aantal opties toevoegen, zoals motorgeluid, geluidssignalen of de verlichting van koplampen.

Welk tijdperk kiezen?

Het doel van spoorwegmodellering is het creëren van een realistisch miniatuurspoorwegnetwerk. De keuze van de tijd moet dus eerst worden benaderd vóór de aankoop van de sets en toekomstige accessoires van het miniatuurtreinmodel. Er zijn vijf soorten tijdperken:

De I-periode: deze periode komt overeen met de periode tussen 1832 en 1925, d.w.z. de aanleg van de eerste spoorwegnetten op nationaal niveau;

Het II-tijdperk: dit tijdperk vertegenwoordigt het begin van de eenwording van de netwerken van bedrijven, van 1926 tot 1945;

Het tijdvak III: deze periode is tussen 1946 en 1970. Veel modellen diesel- en elektrische modeltreinen worden aangeboden door fabrikanten;

De ERA IV: dit is de tijd waarin de TGV werd geboren en de elektrische trein in een stroomversnelling kwam: van 1970 tot 1991;

Het V-tijdperk: dit tijdperk vertegenwoordigt het uiterlijk van regionale treinen van 1991 tot vandaag en de tijd waarin de SNCF een aanzienlijke hausse doormaakt.

Wat zijn de verschillende fabrikanten van modeltreinen?

Rail modelleren bestaat uit een breed scala aan schalen variërend van groot tot klein. Een fabrikant is voornamelijk gespecialiseerd op een bepaalde schaal of kan er meerdere aanbieden. Dit zijn de bekendste merken in spoorwegmodellering:

Busch;

Faller;

Hornby;

Minichamps;

Piko;

Preiser;

Roco;

Schuco;

Siku .

Miniatuurtreinen

Uitstekende klantenfeedback

Uitstekende klantenfeedback

7.8/10 op Echte Beoordelingen.

Zie beoordelingen

21-05-2022

Correcte wachttijd, Correcte levering. Mooie presentatie op website

G. M

21-05-2022

Vond wel dat het lang duurde voordat het artikel bezorgt werd

Jeanne v

08-05-2022

niets op te merken alles in orde

ARTHUR B

08-05-2022

correcte levering van het bestelde item

Walter V

08-05-2022

Product zoals omschreven

Martin C

De ruimste keuze, een enorme voorraad

Meer dan 150.000 artikelen beschikbaar voor uw hobby's, waarvan meer dan 15.000 op voorraad en dezelfde dag verzonden

Specialisten tot uw dienst

Een team van enthousiastelingen, die meer dan 150 tutorials en video's maken en u telefonisch en via chat adviseren

Snelle verzending

Gratis verzending vanaf €69 in België 🇧🇪 en Nederland 🇳🇱

Tevreden of geld terug

Gemakkelijk retourneren binnen 30 dagen na uw aankoop