Mijn bestellingen
SCHREIBER-BOGEN

Keizerlijk kasteel van Cochem Kartonnen schaalmodel

800
Schaal : 1/160
Het keizerlijke kasteel van Cochem staat op een heuveltop met uitzicht op de rivier de Moezel en...
Zie meer details
 54€99

Prijs met 1001prime kaart

52.79 EUR

Meer informatie

Onmiddellijke verzending. 🚚 Geleverd op %MINIMAL_DATE% (meer info)

⌛ laatste exemplaren beschikbaar !

🛒 Product 5 keer gekocht in de laatste 30 dagen

100% veilige betalingen

Gemakkelijk terugsturen binnen 30 dagen na uw aankoop.

Een team van enthousiastelingen, die meer dan 150 tutorials en video's maken en u telefonisch en via chat adviseren

Keizerlijk kasteel van Cochem Kartonnen schaalmodel
  • Nieuw

Gegevensblad Keizerlijk kasteel van Cochem

Merk SCHREIBER-BOGEN
Referentie 800
Soort product Kartonnen schaalmodel
Schaal 1/160
Materiaal Karton
Het keizerlijke kasteel van Cochem staat op een heuveltop met uitzicht op de rivier de Moezel en is het herkenningspunt van de stad. Het werd waarschijnlijk aan het begin van de 12e eeuw gebouwd als middeleeuws douanekasteel. In de 14e tot 16e eeuw vonden waarschijnlijk omvangrijke wederopbouwwerkzaamheden plaats. In de 17e eeuw werd het kasteel tot aan de funderingsmuren verwoest. Voordat het nieuwe gebouw in de 19e eeuw werd gebouwd, werden er sporen gevonden van een achthoekige toren, een vliesgevel, woonhuizen, bijgebouwen en drie poorten van het voormalige kasteel.

De eerste kasteelheer was paltsgraaf van Ballenstedt. Toen er na zijn dood een geschil was over zijn opvolging, veroverde koning Konrad III het kasteel. Hij maakte het de administratieve zetel voor het omliggende keizerlijke landgoed. Sindsdien wordt het kasteel een keizerlijk kasteel genoemd. Keizerlijke kastelen waren kastelen van de Romeins-Duitse electieve koningen. Ze behoorden tot het rijk van de koning, maar niet tot zijn landgoed. Na de dood van de koning waren het niet zijn verwanten die het kasteel erfden, maar de volgende gekozen koning.

In de 13e eeuw werd het kasteelcomplex verpand aan de aartsbisschop van Trier. Dit gaf hem jurisdictie en een veilige bron van inkomsten via de Moezel-douanerechten. In de 17e eeuw, tijdens de Pfalz Successieoorlog, werd het kasteel beschoten, veroverd, in brand gestoken en opgeblazen door troepen van de Franse koning. De landgoederen waren in Frans bezit tot het Congres van Wenen in 1815, waarna ze werden afgestaan aan Pruisen. De Berlijnse koopman Ravené verwierf de gronden en liet een nieuw gebouw bouwen op de plattegrond van het voormalige kasteel. Deze nieuwbouw beantwoordde aan de smaak van de 19de-eeuwse kasteelromantiek. Neogotische elementen werden toegevoegd in de periode van het historisme.

In 1942 werd Kasteel Cochem overgedragen aan het Ministerie van Justitie, dat het vanaf 1943 als opleidingscentrum gebruikte. In die tijd verdwenen kunstwerken zoals het mozaïekschilderij van St. Christoffel uit 1870 of verdwenen of waren vernield. In 1947 richtte de deelstaat Rijnland-Palts op het kasteel een bestuursschool op. Sinds 1978 is het kasteel eigendom van de gemeente Cochem. Tegenwoordig zijn er zalen voor evenementen en vieringen, evenals een kasteelmuseum. Het kasteel wordt volgens de Haagse Conventie beschouwd als beschermd cultuurgoed en staat op de Rijksmonumentenlijst van Rijnland-Palts.

Productnummer :

SCHREIBER-BOGEN

Wie is de fabrikant SCHREIBER-BOGEN en wat zijn de specifieke kenmerken?

Je bent een fan van automodellen? Ontdek de SCHREIBER-BOGENcollectie, een grote specialist in kartonnen modellen.

Schreiber-BOGEN omvat: bijzonderheden en verschillende modellen

Wie is de fabrikant SCHREIBER-BOGEN?

Het Duitse bedrijf SCHREIBER-BOGEN produceert kartonnen modellen die even echt zijn als de natuur, bedoeld voor decoratie of handmatige activiteiten. SCHREIBER-BOGEN conceptualiseert constructies die zowel flexibel als lichtgewicht zijn, die naar wens kunnen worden gedemonteerd en verplaatst. De modelbouwers snijden de dozen met de grootste precisie om de belangrijkste overblijfselen en emblematische gebouwen van de wereld zo getrouw mogelijk te reproduceren. Ontdek het HO-schaal kartonnen model van de mooiste kastelen, kerken en kathedralen, historische gebouwen en nog veel meer, gemaakt door SCHREIBER-BOGEN.

Als je gepassioneerd bent door toerisme, reproduceer dan de beste herinneringen aan je avonturen aan de modellen van de mooiste monumenten in Europa, zoals de Eiffeltoren in karton. U kunt zelfs uw collectie historische kartonnen gebouwen of modellen van oldtimers lanceren die volledig zijn gemaakt van kleurrijk en stevig karton. Maak indruk op je vrienden door je fantasie de vrije loop te laten met de modellen die klaar zijn om te monteren. Volg de instructies en geniet van deze leuke en uitdagende handmatige activiteit. SCHREIBER-BOGEN heeft indrukwekkende verrassingen voor u in petto met zijn vliegtuigen en papieren auto's die kunnen rollen.

Wat zijn de specialiteiten van Schreiber-Bogen?

SCHREIBER-BOGEN is vooral gewijd aan de bouw van diorama's en kartonnen modellen die op beursbeurzen worden gepresenteerd.

Toeristische modellen

Bymi de SCHREIBER-BOGEN modelspecialiteiten zijn gebouwen van toeristisch belang zoals kastelen en torens, grote administratieve gebouwen, kerken, synagogen en moskeeën en natuurlijk vliegtuigen [Hoe maak je een model van een vliegtuig?] en boten. Elk product is uitsluitend gemaakt van karton dat ertussen is gelijmd of genesteld, met de meest opvallende details van dit gebouwde erfgoed.

Aangepaste modellen

Maar naast de diorama's van toeristische bezienswaardigheden en kartonnen modellen van verschillende constructies, biedt SCHREIBER-BOGEN ook modellen op bestelling voor professionals en particulieren. Zo zijn er speciale collecties voor kinderen bestaande uit motorspellen en kartonnen beeldjes, en nog veel meer: < / p>

DIY Music Box

Board voetbalstadion;

Board cirque;

Train;

Boardboard;

Boardmontagne;

Board stad;

Board display;

Board boot;

Board vloer;

Board sterk gips;

Board deck;

Boardroom .

In december biedt SCHREIBER-BOGEN een speciale kerstcollectie aan.

Wat zijn de populairste SCHREIBER-BOGEN assortimenten?

Wat schreiber-bogen modellen opvallen en zijn populair op de markt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de SCHREIBER-BOGEN Titanic ter ere van het beroemde schip met een tragisch lot, of het onderzoeksschip Meteor van het Amerikaanse leger. De schaal van zijn modelboten is 1/200 en ze zijn ongeveer 40 cm lang. Een van de beroemde producten is ook het Colosseum in Rome op een schaal van 1/400, perfect voor het decoreren van uw Italiaanse restaurant.

Wat zijn de meest voorkomende SCHREIBER-BOGEN producten?

Hier zijn enkele van de meest voorkomende SCHREIBER-BOGEN producten:

Board house,kastelen, kartonnen kerk en miniatuurmoskeeën;

Avion en kartonnen vliegtuigmodelplan, kartonnen modelvliegtuigplan;

Famous kartonnen boten zoals de Titanic;

Board Pinder cirque;

Board Eiffeltoren;

Board hangbrug;

Boardphare;

Smoke box;

Etc.

Misschien wilt u ook

ontdek andere producten

Van dezelfde categorie

ontdek andere producten

Keizerlijk kasteel van Cochem Kartonnen schaalmodel

Keizerlijk kasteel van Cochem

Zie meer details Onmiddellijke verzending

Keizerlijk kasteel van Cochem

 54€99  54€99

Uitstekende klantenfeedback

Uitstekende klantenfeedback

8.2/10 op Echte Beoordelingen.

Zie beoordelingen

26-01-2023

Duidelijke site met zeer veel keus voor de modelbouw.

Thijs B

26-01-2023

overtreffen steeds weer de verwachtingen.

Ivan H

26-01-2023

Veel leuke artikelen, vlotte betaling met snelle levering

Carlos P

19-01-2023

Fantastisch op alle gebied! Top service!! Hartelijk dank!

Bert D

19-01-2023

levert zoals afgesproken

danny s

Zie beoordelingen
De ruimste keuze, een enorme voorraad

Meer dan 150.000 artikelen beschikbaar voor uw hobby's, waarvan meer dan 15.000 op voorraad en dezelfde dag verzonden

Specialisten tot uw dienst

Een team van enthousiastelingen, die meer dan 150 tutorials en video's maken en u telefonisch en via chat adviseren

Snelle verzending

Gratis verzending vanaf €99 in België 🇧🇪 en Nederland 🇳🇱

Tevreden of geld terug

Gemakkelijk terugsturen binnen 30 dagen na uw aankoop.