Drone FPV, drone - rc - Alle producten van de categorie drone fpv bij 1001hobbies.nl

Drone FPV

Hoe kies je een fpv drone?

FPV-drones bieden totale onderdompeling aan de piloot en zijn perfect om te racen. Hier is alles wat u moet weten over deze machine.

Drone fpv: wat u moet weten

Hoe kies je je fpv drone?

Op het gebied van aeromodellering, het besturen van een FPV of First Person View drone, kunt u de beelden die door de boordcamera zijn vastgelegd, rechtstreeks bekijken, via de radiobesturing, het FPV-brilscherm, de tablet of de smartphone. Door het referentiële begrip vlucht te annuleren, dat wil zeggen de positie van de voorkant van het vliegtuig ten opzichte van de piloot, maakt de FPV-modus een totale onderdompeling mogelijk, waardoor het onmisbaar is voor een racedrone.

Daartoe moet het snel en responsief zijn aan de controle van de piloot. Dus als het standaardformaat het 250-formaat is, komen kleine fpv-racerdrones, van formaat 210, 180 of 150, steeds vaker voor. Het is daarom raadzaam om uw FPV drone te kiezen op basis van uw behoeften. Als het bedoeld is om te racen, zijn de responsiviteit en snelheid van het grootste belang. Als het voornamelijk wordt gebruikt voor het fotograferen, is het noodzakelijk om een drone met een goede beeldkwaliteit te kiezen. In ieder geval moet het een goede stabiliteit bieden.

Hoe werkt een fpv drone?

In tegenstelling tot andere dronemodellen sluit de FPV-drone een camera in waarvan de terugkeer rechtstreeks naar een externe receptie wordt verzonden. De bediening gebeurt dus door middel van een afstandsbediening met twee hendels of door radiogolven. Hiermee heeft de gebruiker volledige controle over de opdrachten. Opgemerkt moet worden dat geen enkel veiligheidssysteem biedt om de baan van het vliegtuig te corrigeren en de beweging te vertragen.

Aangezien races op een afgebakend veld of binnenshuis worden gehouden, is de reikwijdte van de orders geen bepalend criterium. Evenzo wordt geen rekening gehouden met autonomie. Hoe groter de batterijcapaciteit, hoe zwaarder deze is en van invloed is op de responsiviteit van het apparaat. FPV-drones zijn dus bijzonder geschikt om te racen omdat ze uitstekende vliegsensaties bieden, naast het bereiken van indrukwekkende snelheden.

Wat zijn de belangrijke accessoires voor een fpv drone?

Voor een FPV drone die goed werkt is het noodzakelijk om verschillende accessoires te hebben. Er moet vooral worden opgemerkt dat een drone uit verschillende elementen bestaat, namelijk een chassis voor drone en een camera voor drone. Om het videosignaal te herstellen, moet de drone bovendien zijn uitgerust met VTX-zenders, FPV-ontvangers en FPV-brillen. Het verzonden signaal wordt vervolgens uitgezonden met behulp van FPV-antennes. De drone moet ook zijn uitgerust met een voortstuwingssysteem, namelijk propellers, dronebatterijen en elektronische snelheidsregelaars. Een condensator is ook essentieel om de pieken van de motor te regelen. Let op: om je eigen drone te maken, kunnen de onderdelen apart worden aangeschaft, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een complete fpv kit drone.

Naast deze elementen zijn ook verschillende drone-accessoires essentieel, zoals de micro SD-kaart of de startbaan om overal op te opstijgen zonder de drone te beschadigen.

Welke fpv drone voor een beginner?

Discovery drone, air hunter drone, quadricopter drone, fpv racer drone, galaxy drone, go stunt drone, miniatuur militaire drone, gravit drone, opvouwbare drone, er bestaan verschillende modellen om alle liefhebbers van modeling drone tevreden te stellen. Als beginner wordt het echter aanbevolen om een vooraf gemonteerde RTF- of Ready to Fly-FPV-drone voor beginners te kiezen. Met dit type drone is het voldoende om een paar configuraties te maken voordat je opstoffeert. Daarnaast zijn er veel merken die apparatuur van goede kwaliteit aanbieden, waaronder Lrp, T2M, UDI RC of RC-systeem.

Bovendien, wanneer de piloot genoeg ervaring heeft opgedaan, zullen de ARF- of Almost Ready to Fly- of BNF-modellen, wat Bind to Fly betekent, hem in staat stellen zijn apparaat naar wens aan te passen.

Hoe maak ik uw eerste vluchten in FPV?

Rc drone modeling is een discipline die vereist dat je een aantal regels kent. In overeenstemming met de Franse wetgeving van de DGAC met betrekking tot aanbevolen drones is het namelijk verboden om het apparaat in een stedelijk gebied te gebruiken. In plaats daarvan is het noodzakelijk om een gebied te kiezen dat vrij is van obstakels. Het is ook raadzaam om:

Begin met het gebruik van een retourscherm voordat u overschakelt naar een FPV-bril, die de beginnende bestuurder kan desoriënteren;

Gebruik de FPV niet voor het opstijgen en landen totdat u een bevestigde piloot bent die delicate fasen in onderdompeling kan uitvoeren;

Vermijd vliegen op lage hoogte, in de buurt van metalen massa's en ruig terrein om de videofeedback niet te verliezen.

Er zijn 8 producten.