Modellen Leonardo da Vinci

Hoe kies je je Leonardo da Vinci model?

De Leonard da Vinci modellen fascineren al eeuwen. Veel modelbouwers proberen ze te reproduceren.

Hoe het materiaal voor zijn Leonardo da Vinci model te kiezen?

Wat zijn de populairste Leonardo da Vinci modellen?

Léonard de Vinci wordt beschouwd als de eerste modelfabrikant en een van de voorlopers van houten modellen. Inderdaad, deze illustere uitvinder en wetenschapper die stierf in 1519 ligt aan de oorsprong van vele Leonardo da Vinci modellen die dienden als basis of inspiratie voor vele andere uitvinders na hem. Hier zijn enkele van zijn belangrijkste creaties en die worden gereproduceerd door moderne modelbouwers.

Het helikoptermodel

In de lange lijst van Leonardo da Vinci modellenis de helikopter een van demeest emblematische. Dit prachtige houten model is geïnspireerd op vinci's originele schetsen. Het is een te monteren model dat het mogelijk maakt om de werking van een helikopter te begrijpen. Ook wel "luchtschroef" genoemd, gebruikt het helikoptermodel een conische versnelling die de vleugel draait. Het is gemaakt van onbehandeld en voorgesneden natuurlijk hout.

De rollende bal Timer

De rolling ball timer is een van de meest inspirerende Leonardo da Vinci modellen voor veel spelers van die tijd. Deze rolling ball timer is gebaseerd op de schets van een uitlaatmechanisme. Het gebruikt de principes van zwaartekracht en kinetiek om het verstrijken van de tijd te meten en gebruikt precisie-tandwielen om een platform aan tedrijven dat een rollende bal aandrijft. De montage is vrij complex en vereist veel concentratie en precisie. Dit model biedt echter uren entertainment voor mensen ouder dan 14 jaar.

De Leonardo da Vinci klok

Het Leonardo da Vinci klokmodel heeft een typisch en fascinerend ontwerp. Deze uitvinding gebruikt fijn verbonden gewichten en tandwielen om de tijd te meten. Het heeft een horizontale roterende slinger waarvan het gewicht en de pasvorm de snelheid van de klok bepalen. Zoals alle Leonardo da Vinci modellenis het ontwerp gebaseerd op de schetsen van deuitvinder. De montage vereist geen lijm of verf, maar kan gemiddeld 2 uur duren.

De Leonardo Da Vinci vliegmachine

De Leonardo Da Vinci vliegmachine of "ornithopter" is ontworpen om te vliegen dankzij een fladder van vleugels die vogels imiteren. Het is een apparaat waarin de vliegenier op een plank ligt en twee grote vleugels bedient met handhendels, pedalen en een katrolsysteem. De assemblage van dit model is minder ingewikkeld in vergelijking met de rest van Vinci's collectie.

De katapult Leonardo da Vinci

De Leonardo da Vinci katapult is een houten model dat moet worden geassembleerd en dat het mogelijk maakt om de werking van deze lanceervoertuigen te begrijpen. Eenmaal gemonteerd, kan ze een kleibal tot 4 meter schieten.

Het Italeri model

Het Italeri-model is een model van een waterfiets met een peddelwielmechanisme. Het heeft houten bladen of bladen die water afstoten om vooruit te komen en die zijn verbonden door een houten as. De boot gaat vooruit met een voortstuwingssysteem dat wordt bediend door een riem.

Het Revell model

Het Revell-model behoort ook tot de meest emblematische Leonardo da Vinci-modellen. Het is een kit gebaseerd op de Vitruvische man: Leonardo's beroemdste studie. Het Revell model is gemaakt van lasergesneden hout en vereist PVA houtlijm voor montage.

Wat zijn de Leonardo da Vinci houten modellen?

Als de overgrote meerderheid van Leonardo da Vinci's uitvindingen met hout zijn gemaakt, is het logisch dat dit materiaal wordt gebruikt om Leonardo da Vinci-modellen te maken. Het hout is ook gemakkelijk te snijden en aangenaam te hanteren. De implementatie ervan vereist echter specifieke knowhow en extreme precisie. Bovendien zijn er verschillende soorten en tinten hout om de realisaties te variëren.

Modellen Leonardo da Vinci

27 Producten

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Leveringen en retourzendingen

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Meer informatie
Laat de houtbewerker in u los!

Eco-verantwoorde houten modellen

Laat de houtbewerker in u los!

Ontdek meer
Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Verven en toebehoren

Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Ontdek meer
De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Gundam / Gunpla

De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Ontdek meer

Specialisten tot uw dienst

+140 000 producten voor uw hobby's. Advies per telefoon / chat.

Snelle verzending

Gratis verzending vanaf €69 in België 🇧🇪 en Nederland 🇳🇱

Tevreden of geld terug

Gemakkelijk retourneren binnen 30 dagen na uw aankoop

Beveiligde betaling

IDeal, Creditcard, SEPA, Betaling in 3 gedeelten, vanaf €100

Uitstekende klantenfeedback

Uitstekende klantenfeedback

8/10 op Echte Beoordelingen.

Zie beoordelingen