Radiografische zweefvliegtuigen

Alle informatie over onze RC-zweefvliegtuigen

Kom en ontdek al onze RC zweefvliegtuigen van de meest gerenommeerde merken op het gebied zoals Axion RC, Kyosho, LRP, ValuePanes of MHDFLY. U zult kunnen genieten van goede tijden met een breed scala aan modellen tot uw beschikking.

Wat is een RC-zweefvliegtuig?

Het RC-zweefvliegtuig is een miniatuurversie van een vliegtuig zonder motor en wordt bestuurd via een radiobesturing. Het is een vliegtuig dat is uitgerust met hefvlakken met een hoge hoogte-breedteverhouding, waardoor het een zeer lage glijhoek heeft. Het wordt bestuurd door de drie assen van rollen, pitch en yaw te besturen.
 Zweefvliegtuigen kunnen op vier verschillende manieren worden gelanceerd. De meest voorkomende is het slepen door een sleepvliegtuig; het met de hand lanceren (voor met de hand gelanceerde zweefvliegtuigen); de derde, minder vaak voorkomend, is het lieren; en ten slotte, meer zeldzaam, met eigen middelen, met behulp van een vaste of (meestal) intrekbare motor. De laatste zijn motorzwevers. Met de afstandsbediening kan de motor eenmaal op hoogte worden uitgeschakeld, of zelfs opnieuw worden gestart.
In het algemeen hebben radiografisch bestuurde zweefvliegtuigen een spanwijdte van maximaal 11 meter. Het gebruik van thermische of dynamische lift stelt het zweefvliegtuig in staat voldoende hoogte te behouden.

Waar is een RC-zweefvliegtuig van gemaakt?

Er zijn verschillende materialen nodig om een radiografisch bestuurbaar zweefvliegtuig te maken: 

De vleugel: zijn functie is om de lift van het zweefvliegtuig te verzekeren. Hij bestaat uit twee vleugels, ook "veren" genoemd, die voor de lift zorgen. Deze kunnen aan hun uiteinden kantelvinnen hebben om de rolas te regelen.
Elke vleugel kan worden uitgerust met luchtremmen om de zinksnelheid van de machine te verhogen. 
De romp: hierin zijn de accessoires ondergebracht, en de verbinding met de staartvlakken en de vleugel zorgt voor de besturing van de drie assen: gier-, rol- en neusstand.
De empennages: hun functie is te zorgen voor de controle van de neus- en gieras, en, voor de horizontale empennage, voor de stabiliteit van de vlucht. Tegenwoordig bestaan ze uit verticale en horizontale "T"-vormige vlakken waarop het richtingsroer en het hoogteroer zijn bevestigd, ook wel stabilo genoemd.
 

Welk model RC-zweefvliegtuig moet ik kiezen? 

U kunt kiezen uit verschillende zweefvliegtuigmodellen op onze site, afhankelijk van uw verschillende behoeften.
De DG505 ARF 4000 MM RC zweefvliegtuig van MHD zal u verrukken met zijn high-performance motor voor vlakke of helling vliegen. Het heeft een fiberglas romp, balsa en triplex vleugels. De staartwielen en het centrale wiel zijn origineel. Dit vliegtuig heeft een borstelloze motor en een inklapbare propeller.
Het RC-zweefvliegtuig SB98 2500MM VINTAGE GLIDER KIT zal je verleiden met zijn houten ontwerp en zijn vleugelspanwijdte van hoge kwaliteit. Het is een houten glijder om in elkaar te zetten. Door zijn zeer lage vleugelbelasting kan hij met een zeer lage snelheid vliegen, waardoor landingen zeer kort en gemakkelijk zijn. Zijn vliegkwaliteiten zullen zowel gevorderde als gevorderde piloten bevallen.

Radiografische zweefvliegtuigen

70 Producten

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Leveringen en retourzendingen

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Meer informatie
Laat de houtbewerker in u los!

Eco-verantwoorde houten modellen

Laat de houtbewerker in u los!

Ontdek meer
Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Verven en toebehoren

Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Ontdek meer
De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Gundam / Gunpla

De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Ontdek meer

Specialisten tot uw dienst

+140 000 producten voor uw hobby's. Advies per telefoon / chat.

Snelle verzending

Gratis verzending vanaf €69 in België 🇧🇪 en Nederland 🇳🇱

Tevreden of geld terug

Gemakkelijk retourneren binnen 30 dagen na uw aankoop

Beveiligde betaling

IDeal, Creditcard, SEPA, Betaling in 3 gedeelten, vanaf €100

Uitstekende klantenfeedback

Uitstekende klantenfeedback

8/10 op Echte Beoordelingen.

Zie beoordelingen