RC-Modelbouw - Auto's

Wat is een auto met afstandsbediening?

Wilt u aan de slag met het maken van RC-automodellen? Lees alles over de auto met afstandsbediening om het ideale model te kiezen.

 

Wat is een auto met afstandsbediening?

Een afstandsbediening of radiografisch bestuurbare auto is een miniatuurmodel van een auto dat bestaat uit een chassis, een motor en een radiobesturing. Bij het maken van RC- modellen, Zijn de elementen dissocieerbaar, in tegenstelling tot die van speelgoed. De RC-auto kan worden aangedreven door een thermische of elektrische motor.

Elektrische en thermische RC-auto: hoe te kiezen?

Een thermische RC-auto heeft een verbrandingsmotor die op benzine werkt, terwijl een elektrische RC-auto een motor heeft die wordt aangedreven door een elektrische batterij. Om de juiste keuze te maken, is het noodzakelijk om naar het beoogde gebruik te verwijzen.

Voor thuisgebruik wordt de elektrische RC-auto aanbevolen. Het werkt met een batterij of oplaadbare batterijen. Sommige high-performance modellen kunnen je zelfs op een zandcircuit naar het strand begeleiden. Voor offroad-gebruik toont de thermische RC-auto geweldige prestaties en snelheid. Het mechanisme ervan is inderdaad de miniatuurreproductie van een echte auto. Het is geschikt voor liefhebbers van RC-modellen en wedstrijden.

Het ontwerp, de grootte, het bereik van de afstandsbediening, de autonomie en het nodige onderhoud zijn ook criteria waarmee rekening moet worden gehouden.

Het ontwerp, de grootte, het bereik van de afstandsbediening, de autonomie en het nodige onderhoud zijn ook criteria waarmee rekening moet worden gehouden.

Wat zijn de verschillende merken van op afstand bestuurbare auto's?

De markt voor RC-modelbouw bloeit. Om automodellen met afstandsbediening te vinden, kunt u het beste verwijzen naar bekende merken zoals Kyosho , T2M, Traxxas , HPI-Racing, Carrera, Tamiya , Thunder Tiger , enz. Bovendien hebben sommige modellen, zoals de RC-buggy , de RC- truggy of andere 4x4-modellen , reserveonderdelen nodig om een offroad-circuit te garanderen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische RC-auto?

De elektrische RC auto is handig en makkelijk te benaderen voor een start met modelbouw. Het vereist geen motorafstelling of specifiek onderhoud. Minder luidruchtig en schoon, dit model is geschikt voor een stedelijke omgeving. Sommige krachtige elektrische modellen halen snelheden van 160 km / u.

De elektrische radiografisch bestuurbare auto heeft echter een zwakte qua actieradius. Een volledige lading komt overeen met ongeveer 15 tot 30 minuten rijden. Er is een extra accu nodig om een race uit te rijden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een thermische RC-auto?

De thermische RC-auto heeft het voordeel dat hij verstelbaar is. Zijn stukken kunnen worden aangepast om zijn uitvoering te accentueren. Mechanische doe-het-zelvers zullen voldoening vinden omdat alle onderdelen aanwezig zijn. Net zoals de RC-auto op benzine rijdt, kan een volle tank 30 tot 45 minuten rijden meegaan.

Desalniettemin vergt de thermische RC-auto veel onderhoud. Het is gevoelig voor water en heeft geen waterdichtheid. Het reservoir moet na elke race worden geleegd en de gloeibougies moeten worden gecontroleerd. Om de motor te onderhouden is een persoonlijke investering vereist.

Wat zijn de verschillende schalen van RC-auto's?

De grootte van een RC-auto hangt af van de schaalgrootte. Een schaal van 1/10 betekent dat het model 10 keer kleiner is dan een echte auto. In principe is het ideaal om het te definiëren volgens het speelveld, kies voor een grote baan voor een schaalmodel op schaal 1/5 of 1/8. Aan de andere kant wordt voor gebruik binnenshuis een kleine schaal, zoals 1/24, aanbevolen.

 

RC-Modelbouw - Auto's

7452 Producten

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Leveringen en retourzendingen

Wij bieden u de levering vanaf 69 euro.

Meer informatie
Laat de houtbewerker in u los!

Eco-verantwoorde houten modellen

Laat de houtbewerker in u los!

Ontdek meer
Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Verven en toebehoren

Om fouten te vermijden, kan ons team ze voor u kiezen.

Ontdek meer
De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Gundam / Gunpla

De grootste keuze aan Gunpla om leven te geven aan uw robots

Ontdek meer

Specialisten tot uw dienst

+140 000 producten voor uw hobby's. Advies per telefoon / chat.

Snelle verzending

Gratis verzending vanaf €69 in België 🇧🇪 en Nederland 🇳🇱

Tevreden of geld terug

Gemakkelijk retourneren binnen 30 dagen na uw aankoop

Beveiligde betaling

IDeal, Creditcard, SEPA, Betaling in 3 gedeelten, vanaf €100

Uitstekende klantenfeedback

Uitstekende klantenfeedback

8/10 op Echte Beoordelingen.

Zie beoordelingen